Sunday, February 27, 2011

Kisah kereta di pagi hari

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 1:50 PM 2 comments
Assalamualaikum dan selamat pagi..

Apa kabo sume?Harap sihat2 walafiat sume.Saya?Sihat sangat, alhamdulillah.Cume, kereta je yang tak sihat.Kesian dia.Sakit sampai masuk sepital@workshop.

Apa yang terjadi?

Pagi2 tadi dengan yakin saya berjalan nak gi start keta sebab nak gi kelas.Sekali pulas kunci keta tak de pun bunyi yang selama ni kuar pas kita start enjin.Mula la aku berdebo2.Oh tidakkk!!!!Jangan kata rosak eh!Tu la hakikatnya.Tak leh nak start.Pastu gi clas naik keta kawan saya.

Abis je clas mintak tolong Iwan tolong tengokkan apa masalah keta tu sebenarnya.Iwan yang sebenarnya nak balik tido kat hostel pun pegi la kat hostel saya dengan naik keta Burhan sama dengan Usin.Sampai je, diorang pun mengecek tanpa disuruh apa yang terjadi sebenarnya.Iwan da seluk2 tangan kat tempat yang banyak2 organ keta yang saya pun tak tau nak describe cam mane.Yang pasti saya tak tau apa2 pasal cam mana nak sentuh2 komponen2 dalam keta tu.Burhan call kawan die yang merupakan adik kepada mekanik.

Lepas da cek2 dan mencuba start beberapa kali, datang la sorang budak lagi lelaki bernama Aizat. Dia pun tolong tolak keta tu sama dengan Burhan,Usin dan Iwan.Saya?Duk dalam keta konon nak pulas2 stereng dan jaga gear tapi sebab takut nak pulas stereng yang ketat bila enjin tak hidup tu, last2 Iwan juga yang kena amik alih.

Setelah beberapa kali tolak keta tu kedepan dan kebelakang akhirnya hidup juga enjin.Lega giler enjin keta tu  mengeluarkan bunyi.Alhamdulillah =)..Yeay!Pastu hantar keta tu gi workshop.Abang mekanik tu kata dia nak cek dulu so petang baru call balik dia.Banyak pulak keta kat workshop dia tu.Entah sempat ke tak dia nak baiki keta tu hari ni.Pape pun saya lega sebab keta tu da masuk klinik dia.

Begitu la saya memulakan hari saya pada hari ini.Esok ada test Civil Peocedure ni.Nak gi baca buku la (saje nak psiko sikit.Haha!)Till next update babeh..Hihi..

Wassalam

yours truly,
dyawithluv

Friday, February 25, 2011

Super Junior Super Show 3 Kuala Lumpur 2011

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 2:42 PM 0 comments
Seriously nak sangat pegi.Adik da merengek2 semacam nak gi.Tapi sorry sorry tak dapat la.Tiket mahal nak mati!Nak beli baju dinner yang ala-ala vogue the vast lagi.Nak beli kasut dinner cinderella lagi so lupakan je la nak tengok Super Junior depan mata.KALAU aku tau diorang nak datang ni dari awal sem ari tu lagi aku ikat perut  sebab nak simpan duit beli tiket. Berpose ke catu makan ke (exaggerating je.jangan percaya).

Adik kata kitaorang kena gi konsert kali ni sebab kalau berhajat nak gi tahun depan maybe diorang da nak berpecah.Kuang asam adik aku ni!Ade ke?Tak patut tak patut..



yours truly,
dyawithluv

Mari berkelas!

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 2:23 PM 0 comments
I'm home!Sonok sangat sebab umah saya best..Hehe.
Balik umah je saya boleh hapdet dengan pantas dan tak payah pikir pasal tak connected dengan Blogger.com.Oh heaven!
Da lame tak tepek gambo2 gi kelas.Bukan sebab tak gi kelas tapi sebab yang mesti korang da bosan nak dengar bila time nak surf internet.


14/2/2011
16/2/2011
22/2/2011
23/2/2011
24/2/2011


yours truly,
dyawithluv

Monday, February 21, 2011

Sekali lagi maaf

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 11:26 AM 2 comments
Assalamualaikum w.b.t...
Maafkan saya blog saya da lama tak update awak.Macam mana nak hapdet kalau asal klik google chrome  asik webpage not found.Tak tau la apa nak jadi dengan wi fi unisza ni. Memanjang begitu.terputus hubungan dengan alam maya yang luas ni.

Disebabkan itu juga, da lame saya tak berjalan dari satu blog ke blog yang lain. Da lame tak jupe dengan orang-orang menarik di alam maya.Hehe.TAPI....

Tapi saya da jupe orang menarik di alam nyata. Last saturday, Unisza jadi host untuk Tan Sri Harun M. Hashim National Client Consultation 2011.Sume law school kat Malaysia ni hantar wakil untuk client consultation. Ramai orang datang.Wat market sikit.Hehe..

Sejak-sejak bersara dari dunia mooting ni da lame tak gi bertanding kat law school lain.Sib baik sem ni Unisza jadi host NCC 2011 ni.Boleh jugak bukak mata tengok-tengok budak law u lain.Kiki!Seperti biasa, kita usha budak melayu yang comel2 dulu.Alamak sombong siott!Nyampah!Tapi ada gak yang sweet2..Hihi..Pastu meh kita jeling2 budak cina yang cute pulak.Mekasih senyum kat saya!Hihi!

Adik saya bagi tau semalam Super Junior nak datang Malaysia ye 19/3 ni?Omo2! Cam mane ni?Saya tak leh hari tu.Saya ada keje lain.=(

Maybe next time eh Siwon and Kyuhyun!


Banyak ni sebenarnya nak cite tapi sebab sekarang ni ala-ala bizi gitu, setakat ini dulu hapdet hari ini.

Bye sayang =)

yours truly,
dyawithluv

Wednesday, February 16, 2011

Terima kasih

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 9:29 AM 0 comments
Hehe..gembira rasa pagi ni bukak2 je blog ada ramai orang datang..Mekasih =)

Saya pasti akan buat kunjungan balas dan follow sume nati.Sekarang baru abis class start kul 8 tadi.Hari ni ada berkelas-kelas so tak sempat lagi nak g melancong ke blog-blog lain.Bajet bizi nih.Hihi.

Mekasih Abang Ben dan sume yang datang dan follow! =)

yours truly,
dyawithluv

Tuesday, February 15, 2011

Err..hye..saya blogger baru

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 7:05 PM 6 comments
Ben Ashaari


Hehe..joined!

yours truly,
dyawithluv

Cerita bergambar

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 6:37 PM 0 comments
Selamat petang semua..
Hari ni cuti sempena Maulidur Rasul.Hari kelahiran junjungan besar kita Nabi Muhammad S.A.W.Di hari cuti ni, apa lagi balik rumah la.Tapi rumah kat kampung takde orang so balik umah abang.Malam tadi pas class Evidence terus memecut balik. Mujur dekat je kalau tak duk hostel je.Sabo je la.

Takut gak semalam waktu balik tu sebab ada accident kat simpang nak masuk taman ni.Mujur ada jalan depan kedai so tak la kena jammed kat depan simpang tu.Ramai pulak tu orang kat tempat kejadian.Yang tengok yang tolong sume ada.Polis ada,bomba ada ambulan pun ada.Pagi tadi waktu kuar nak gi beli barang nampak la serpihan2 rangka motosikal.Hancur gak la nak katanya moto tu.Cam mane la orang yang accident tu kan.Semoga Allah selamatkan kita sume ye.

Entry bawah ni kan ada cakap pasal my friends punye birthday celebration.Yang sambut kat waterfront Pulau Kambing.Piknik malam2.Mujur tak hujan.Kalau hujan mana nak bawak lari aiskrim mane nak selamatkan kuah kacang mana nak lindungi sate?Huhu.Hakikatnya malam tu langit cemerlang je.Fuhh!

Mari kita saksikan apa yang berlaku:










Sekian sari berita penting.Jumpe lagi di lain masa =)

yours truly,
dyawithluv

Friday, February 11, 2011

Selamat Ulangtahun Sayang-sayang!

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 9:08 PM 0 comments
Di hari yang mulia, hari Jumaat,penghulu segala hari ni, saya nak amik kesempatan nak wish happy birthday kat kawan-kawan saya Future Puan Pah dan Jeton aka Izzati..Semoga kamu berdua diberkati Allah selalu, diberikan kejayaan dalam pengajian yang tinggal lebih kurang 3 bulan je lagi ni, dan selalu berbahagia di samping insan-insan tersayang!Cam wat ucapan dalam radio pulak rasa.

Actually, birthday diorang on 10th February tapi da wish masa celebrate pukul 12 tgh malam ketika berpiknik  kat waterfront tu kan lambat sikit masuk sini.Hehe..Sorry!

me with pah & jeton
Sebenarnya nak tepek gambar-gambar yang amik masa celebrate tu tapi sebab tak amik lagi dengan tuan kamera so next entry je la eh.Sementara tu kita teruskan agenda kita dengan gambar-gambar gi kelas minggu ni.Untuk minggu ni cuma ada 2 keping je sebab ponteng memonteng bukan amalam mulia.Kikiki.

Bukan sengaja nak memonteng minggu ni tapi hari Ahad tu kelas pagi dah burn sebab teman kakak gpergi jupe dentist, kelas kul 12 pulak cancel.What to do?Yang ada gambar cuma hari Isnin dengan Selasa je. Hari Rabu tu memag kejadian gagal ke kelas berleluasa.Mungkin sebab malam tu ada test Evidence so ramai yang amik kesempatan untuk wat cuti sendiri termasuklah yang tulis entry ni.

Seterusnya mari kita lihat apa yang berlaku pada hari-hari berjaya ke kelas:


isnin

selasa pas class EPSC


yours truly,
dyawithluv

Confession

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 1:51 AM 0 comments
It beats...it continues to beat
Ever since I met you for the first time by chance

I must of fallen, I must have really fallen for you
I cannot stare straight into your eyes

Your light hands, your white face, I cannot even touch it once
I want to kiss your transparent lips
Saying I love you, saying I love you to you
Those words wash away when I'm in front of you
Like the many stars it is the worlds most abundant words
It is only me who still cannot pull those words out

Just like a fool, I am just like a fool
No matter how many times I practice, only wrong words come out

Your light hands, your white face, I cannot even touch it once
I want to kiss your transparent lips
Saying I love you, saying I love you to you
Those words wash away when I'm in front of you
Like the many stars it is the worlds most abundant words
It is only me who still cannot pull those words out

That if I could bump into you
I walk slowly at the place you constantly walk
Saying the words "I love you" thousands of times to myself
Even though I'm nervous, I will say it today

I love you, only I love you
Please say something, just hurt me this one time

Without anyone knowing, just a secret to both of us
Lets love, with no one knowing, lets love

Lets love
Let us both love


SS501
confession

yours truly,
dyawithluv

Lepas sorang, sorang..Saya macam mana?

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 1:02 AM 2 comments
Last week waktu Tahun baru cina ramai gak kan amik kesempatan nak kawin la bertunang la.Seronok kan?Hehe..

Masa kecik (again?) dulu saya ada sorang kawan yang duk dekat je dengan umah saya.Kita orang sebaya dan saya memang takde kawan lain selain dia.Sebabnya kat kawasan rumah ni tak ramai kanak-kanak riang macam kita orang.Kalau ada pun diorang duk jauh sikit dari rumah kita orang ni.

My childhood friend ni pendiam je orangnya.Tak macam saya ye.Masa kecik dulu memang mulut tak reti nak diam.Banyak cakap.Berbeza kita orang ni tapi kita orang rapat la.As time goes, kita masuk sekolah menengah yang sama tapi masa form 2 dia tukar sekolah lain.Sejak tu kita dah tak rapat sangat.Lepas je abis SPM masing-masing bawak diri haluan masing-masing.Dia ke Uitm dan saya ke Kusza.Pas abis diploma saya sambung belajar dan dia kerja.Jarang-jarang jupe.Last jupe dia kat pasar malam.Boleh pulak cam tu kan padahal rumah selang 3 buah rumah je.

Last week dia da kawin.Tahniah Ja!Tak sangka dia kawin dulu pada saya.Kalau ikutkan kegatalan masa kecik-kecik dulu, saya ni pas SPM terus kawin kot.Haha.Tapi rupanya tak ye.Saya lebih suka hati dengan sendiri macam sekarang.Nape ntah.Mungkin sebab hati tak terbuka lagi atau tak jupe lagi yang sesuai.Kikiki!

Ja..curik gambar ni kat fb die..sowie..

Saya ada seorang cousin yang muda dari saya.Anak mak long.Dia ada kakak yang sebaya dengan saya.Dan seorang lagi yang lagi tua pada saya.Dua-dua kakak die pun belum kawin lagi.Adik dia pulak da bertunang baru ni.Ni yang tetiba rasa cam nak wat club gadis-gadis singlet nih!Pape pun, tahniah pada mereka-mereka yang dah tie the knot.Alhamdulillah cepat jodoh mereka.Saya?Sabo je la..



dengan nina bride-to-be

kami sepupu

Pok rasid dan anak-anak sedara
Saya doakan sume orang berbahagia =)

yours truly,
dyawithluv


Tuesday, February 8, 2011

Pagi yang gelap kini sudah terang

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 11:35 PM 3 comments
Selamat pagi sume!
Ok da pukul 11.37am tapi pagi lagi kan?Saje je nak greet selamat pagi sebab pagi  ni saya travel  (cett macam jauh sangat) pagi selepas subuh (pukul 12 pun lepas subuh kan?kikiki..) Hari ni class saya pukul 8 pagi dan saya turun dari rumah lebih kurang pukul 7 pagi.Perasaan bangun tido dengan niat nak kena pegi class tu macam perasaan masa sekolah-sekolah dulu.Serius. Rasa macam kembali ke sekolah.Cuma dulu mengharungi kabus pagi dengan basikal (sejuk kena angin pagi tu fuhh memang semacam ah). 

Bila muka kena air pulak macam terkena kejutan letrik.Slow-slow hulur tangan bawah air paip pastu sepantas kilat tarik balik tangan tu sebab sejuk nak mati,Macam air batu!Serius sejuk.Fuhh!betul-betul teringat masa kecik-kecik dulu.Masa darjah 1 kat rumah takde heater lagi.Abah rebus air pastu chik aka mak saya campurkan air sejuk tu dengan air panas.Saya?Duduk tepi besen tengok asap air panas tu. Mata pastu tertutup rapat.Sebab ngantuk.Korang pun mesti cam tu gak kan dulu-dulu zaman kanak-kanak ribena.

Masa turun dari rumah, hari gelap lagi.Takut pulak rasa nak drive pepagi tu. Takut tak banyak kereta atas jalan. Tapi bila keluar kat jalan besar tu nampak banyak je keta so takla takut sangat. Best jalan pepagi ni.Sejuk yang amat.Kalau tak on aircond nati berwap pulak cermin keta so nak tak nak kena la jugak on aircond.Walau pun sejuknya sampai tulang hitam tapi nyaman la.

Kabus tebal jugak eh sekarang.Sampai kena pasang lampu.Kalau tak, memang tak nampak la.Dah la tak berapa nak cerah lagi, kabus pulak tebal, mula la saya nak buat cerita ala-ala misteri gitu. Hihi.Tapi tak berapa nak misteri lah sebab makin jauh perjalanan makin banyak pulak eh kereta. Sempat gak la nak menikmati pemandangan pagi yang sedap mata memandang tu.Best jalan pagi2 gi kelas tapi nak sampai kt Unisza ni dari rumah da 45 minit.Kena bangun pepagi cam dulu-dulu nak gi sekolah tu tak tahan.Hihi.Kalau kat hostel ni pas subuh ada gak landing baik punya atas katil before bersiap gi kelas.

Akhirnya saya selamat sampai kat kelas sebelum lecturer masuk.Tahniah untuk diri sendiri.Lain kali boleh wat lagi.Hari rabu malam 9/2/2011 ada test evidence.Sabo je la test2 ni.Lemah betul.Pape pun selamat study untuk diri sendiri dan classmates saya.Good luck!Fighting!

yours truly,
dyawithluv

Wednesday, February 2, 2011

Saya mahu lebih!

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 1:23 AM 4 comments
Selamat malam..
Hehe..Apakes start-start je terus cakap selamat malam kan?Macam nak abis berita je kan. Saje je.You all boring tak cuti?Tahukah anda bahawasanya saya adalah orang yang paling sayang dan sukakan cuti?

Bila nak dekat cuti je sume orang pun bergembira.Tak terkecuali la saya ni. Tapi bila da lelame kat umah, mesti ramai cakap diorang dah tak tau nak wat apa dah kat umah.Bosang la tu.Saya pulak makin dekat nak abis cuti makin sedih.Sebab?Saya suka duk umah.Saya suka bersenang lenang.Tapi bila lelame duk umah ni mula la otak tak berapa nak jalan.Tak berfikir.Kurang cket guna otak.Tapi pape pun, saya tak kira, saya suka cuti!

Walau pun sekarang kita tengah cakap pasal cuti, saya nak tepek gambar minggu ketiga pengkuliahan (ada ke?belasah je la labu).Sebelum kita start balik kelas minggu depan kita amik mood kat umah pakcik mamud  dengan gambar-gambar minggu sebelum cuti.





dramatik sikit dari tepi..kiki


yours truly,
dyawithluv
 

Secrets of Life Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez