Tuesday, February 8, 2011

Pagi yang gelap kini sudah terang

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 11:35 PM
Selamat pagi sume!
Ok da pukul 11.37am tapi pagi lagi kan?Saje je nak greet selamat pagi sebab pagi  ni saya travel  (cett macam jauh sangat) pagi selepas subuh (pukul 12 pun lepas subuh kan?kikiki..) Hari ni class saya pukul 8 pagi dan saya turun dari rumah lebih kurang pukul 7 pagi.Perasaan bangun tido dengan niat nak kena pegi class tu macam perasaan masa sekolah-sekolah dulu.Serius. Rasa macam kembali ke sekolah.Cuma dulu mengharungi kabus pagi dengan basikal (sejuk kena angin pagi tu fuhh memang semacam ah). 

Bila muka kena air pulak macam terkena kejutan letrik.Slow-slow hulur tangan bawah air paip pastu sepantas kilat tarik balik tangan tu sebab sejuk nak mati,Macam air batu!Serius sejuk.Fuhh!betul-betul teringat masa kecik-kecik dulu.Masa darjah 1 kat rumah takde heater lagi.Abah rebus air pastu chik aka mak saya campurkan air sejuk tu dengan air panas.Saya?Duduk tepi besen tengok asap air panas tu. Mata pastu tertutup rapat.Sebab ngantuk.Korang pun mesti cam tu gak kan dulu-dulu zaman kanak-kanak ribena.

Masa turun dari rumah, hari gelap lagi.Takut pulak rasa nak drive pepagi tu. Takut tak banyak kereta atas jalan. Tapi bila keluar kat jalan besar tu nampak banyak je keta so takla takut sangat. Best jalan pepagi ni.Sejuk yang amat.Kalau tak on aircond nati berwap pulak cermin keta so nak tak nak kena la jugak on aircond.Walau pun sejuknya sampai tulang hitam tapi nyaman la.

Kabus tebal jugak eh sekarang.Sampai kena pasang lampu.Kalau tak, memang tak nampak la.Dah la tak berapa nak cerah lagi, kabus pulak tebal, mula la saya nak buat cerita ala-ala misteri gitu. Hihi.Tapi tak berapa nak misteri lah sebab makin jauh perjalanan makin banyak pulak eh kereta. Sempat gak la nak menikmati pemandangan pagi yang sedap mata memandang tu.Best jalan pagi2 gi kelas tapi nak sampai kt Unisza ni dari rumah da 45 minit.Kena bangun pepagi cam dulu-dulu nak gi sekolah tu tak tahan.Hihi.Kalau kat hostel ni pas subuh ada gak landing baik punya atas katil before bersiap gi kelas.

Akhirnya saya selamat sampai kat kelas sebelum lecturer masuk.Tahniah untuk diri sendiri.Lain kali boleh wat lagi.Hari rabu malam 9/2/2011 ada test evidence.Sabo je la test2 ni.Lemah betul.Pape pun selamat study untuk diri sendiri dan classmates saya.Good luck!Fighting!

yours truly,
dyawithluv

3 comments:

faiznaimi on February 9, 2011 at 8:39 AM said...

Good Luck Dieya utk test malam nanti!!!!
Naimi pun ada test gak mlm ni... Sama2 lah kite berjuang na..... Doakan Naimi jugak ek (^^)

zahidah dihaz on February 9, 2011 at 9:37 AM said...

awal2 pagi sudh mengntuk...kebosanan tiada kerj...






new entry: http://dihaz17-foryou.blogspot.com/2011/02/2011-tahun-yang-ajaib.html

Hidayah Deiya Aledruce on February 9, 2011 at 10:42 AM said...

naimi:oo yeke..gudluck naimi!wat leklok..hihi..
zahidah:pagi2 mmg ngntuk smpi ada yg terponteng clas pg td..hihi..

Post a Comment

 

Secrets of Life Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez