Saturday, October 30, 2010

Terapi Saya

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 7:45 PM 0 comments

salam =)

saya gembira sebab saya ada 2 buah novel baru beli!ni dia..sedih gak sebab yang saya nak tak jupe..tapi tak pe la..maybe bila da lame2 cket kuar balik novel tu..




lama tak baca novel..sebelum start study for final xm nak baca novel dulu la..sebagai terapi..hehe..tapi fail sale and purchase agreement tak siap lagi!ala..masih tak tenang rasa sebab keje yang satu ni tak settle..takpe la nati buat..hihi..

yours truly.
dyawithluv

Friday, October 29, 2010

kita apa yang kita baca!

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 3:03 PM 0 comments
malam tadi saya gi festival novel 1 malaysia kat terengganu trade centre..tak banyak sangat booth tapi booth yang ada tu ada banyak novel..best gk!saya mmg giler baca novel..tapi sedar tak sedar rupe2nye saya da lame tak baca novel!how come?!rasa cam rugi plak..bukan apa tapi sebab membaca tu kan antara salah satu cara untuk keep our mind active..



seorang lecturer saya pernah bercerita tentang Prof.Ahmad Ibrahim..pada hari terakhir hidupnya beliau telah menyiapkan buku karangan beliau yang terakhir!kalau tak silap usia beliau waktu tu da 80 lebih kot..still masih boleh menulis buku tentang law!hebatkan?sebab itu penting la menjada ingatan kita..kesian kan orang2 yang kena nyanyuk or Alzheimar..mereka lupe..lupe segala memori indah dalam hidup diorang..semoga Allah melindungi kita sume ye =)

budaya membaca kat Malaysia ni takla sehebat kat negara2 maju cam Jepun ke kan tapi sebenarnya budaya ini boleh dipupuk..sumenye kena la bermula dari umah..parents sendiri kena start..kalau nak harap anak kecik tu mane la dia tau pape..kan ibu bapa yang mencorakkan anak2..dua perkara yang saya nak highlights adalah:
  • ajar anak tentang buku dan bagi dia baca
  • jangan perlekeh bahan bacaan yang dia suka!


ajar anak tentang buku dan bagi dia baca..saya ingat lagi masa saya kecik dulu, kat umah saya ada banyak buku..sejarah, ensiklopedia, novel, etc.all belong to my dad..mungkin kerana abah seorang cikgu dan sangat suka membaca..even sampai ke hari ini pun..dalam bilik abah sendiri ada banyak buku..skang penumpuan lebih kepada buku2 agama la of course..ini sebenarnya secara tak langsung menimbulkan minat anak juga..bila da ada minat tu kan bawak la gi kedai buku..pastu suh dia pilih buku apa yang dia suka..mak ayah pun belikan la juga untuk anak..kang kalau dipilihnya buku mewarna je..cam ne nak baca?so kena balance la kan..

then bila anak2 da reti nak beli buku2 sendiri (gi beli sendiri tapi duit minta ngn mak ayah..haha!) jangan pernah condemn apa yang dia baca..nati dia putus angin nak teruskan..asyik kena condemn kan lama2 naik menyampah!so teruskan galakan..hal ini kerana (cikgu BM saya masa sekolah mest gembira ni) apa yang kita baca akan bersilih ganti bertukar mengikut tahap umur kita..trust me!

untuk meningkatkan penguasaan bahasa, pembacaan secara berterusan itu penting..pastu kena la baca buku English juga..magazine pun ok!ayat2 dalam magazine lebih mudah..kalau tak boleh berbahasa secara bombastik pun, takde la kita blur2 je kan kalau orang lain ckp omputih..maksudnya di sini, pelbagaikan bahan bacaan kita sama ada dari bahasa dan jenis..dalam masa yang sama, pemikira kita akan lebih terbuka..

huhu!!cam wat karangan kat sekolah lak rasa.."Kepentingan Membaca"..hihi..bukan nak tunjuk pandai tapi saja nak share..membaca jambatan ilmu..we are what we read..so selamat membaca =)

jumpe lagi!

yours truly,
dyawithluv

cerita semalaman dan kisah paip

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 12:29 AM 0 comments
pernah tak waktu korang hang out kat luar tetibe ada berlaku kejadian yang wat anda termalu-malu kucing?cuba hayati cite ni!

selepas menikmati hidangan yang lazat (lazat sebab da kul 7 lebih baru jupe nasi) nak gi basuh tangan..tak siap lagi basuh tangan tetibe datang orang lain nak basuh tangan gak..ok takpe sila tunggu sekejap..pas siap berniat nak simbah air sikit kat tombol (?) paip tu sebab nak bagi bersih..dengan tidak semena-mena tombol tu tercabut dan jatuh dalam sink!mangsa keadaan buat muka terkejut secara innocent (betul tak tipu) pastu pandang orang yang sedang menunggu tu..orang yang sedang menunggu tu plak tengah gelak2 sebab rasa kelako sambil berkata "it's ok..it's ok"..mangsa keadaan dengan innocentnya sekali lagi telah mengambil tombol itu lalu diletakkan di tempat asalnya..pastu buat2 gelak secara natural..orang yang sedang tunggu tu pun gelak2 juga..mangsa keadaan terus berlalu dari situ dengan perasaan yang macam ala2 "ala saya pemalu!"..

tetibe saya rasa kejadian tombol tercabut itu seperti comel..haha!maaf jangan rasa menyampah..hihi..

nak tau satu berita gembira?article research telah berjaya disiapkan..121 muka surat sume sekali..macam ala2 tesis plak rasanya..macam ni ke wat tesis?we are not required to make a thesis so tak tau cam ne..yang pasti dalam proses membuat tu telah tidak tido semalaman..pas subuh baru letak kepala atas bantal..class probate kul 8 gagal untuk dihadiri..padahal ari ni belajar faraidh kot!penting!msk final xm!

cakap psl xm, ari ni last day for classes..minggu depan da start study week for 3 weeks!yihaa!!banyak masa nak study![jgn tertipu..propa je tu..blik umah forsure bersenang lenang cam dunia aku yang punya..hahaha(gelak jahat)]..

di kesempatan ini saya mengucapkan tahniah kpd semua ahli kumpulan research Final year project saya, ajahsyedalyahya, izzati redzuan, fathiah raduwan, syahidah mohamad, irwan dan amar!susah senang kita bersama!sayang korang!hehe..utk semua bdk u kat malaysia, buat leklok final xm nati..gudluck!(even korang mmg tade luck, doa2 la moga2 Allah beri korang luck!)..

till next time k!

yours truly,
dyawithluv

Wednesday, October 27, 2010

saya sibuk!

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 4:20 PM 0 comments

lame tak updet..saya busy..banyak keja nak kena siapkan dalam masa satu minggu..semalam test probate..hari ni test jurisprudence..tu baru test..dua2 da settle..fuhh lega tahap dewa rasa!tapi jawab cam hape la..rasa rugi tak study awal (tipikal ok!asal takleh jawab mesti nyesal)..



assignment yang last da siap..siap print..siap kacip lagi tapi blum letak tape..kire settle!bleh submit dengan gembiranya esok..research profesional practice yang gi wat survey kat sabah tak siap lagi..esok kena submit tapi semua org tengah siapkan part masing2..so insyaallah esok bleh hantar dengan bangganya..haha!!

keja drafting pun tak siap lagi..sale and purchase file tu tak complete lagi..forms sume da isi..tapi few letters yang kena submit kat LHDN la vendor la purchaser la dan macam2 lagi la tak siap lg!tu submit minggu depan..thanx God!bleh la wat dengan tenang..tu pun kalau tak lupe diri dengan menonton ye..

one more thing..tak sabar nak balik umah!adik saya balik bercuti..lame tak jupe dia..banyak cite nak story n gossips of course tiap kali jupe!haha!!


Friday, October 22, 2010

Weekend!

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 2:22 PM 0 comments
hari jumaat yang indah!selalunya asal weekend datang mest balik umah tapi minggu ni tak..hehe..berada di asrama..cam tak caya plak saya telah berjaya menahan diri dari membalikkan diri..mungkin sebab semalam attend hi-tea organized by my faculty so da rs malas nak balik..homework pun banyak gak..kena wat drafting for PP, assignment CPC and minggu depan ada 2 test!probate dgn jurisprudence..

rajin i wish tolong la datang pada saya!ting!!ting!!tade pun?!

hari ni nak tgk vampire diaries..hehe..da amik the whole of season 1 from my friend..ok la stefan tgh tgu..hihi..till next time!bai =)

yours truly,
dyawithluv


Thursday, October 21, 2010

Hari yang Istimewa ♥♥♥

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 3:28 AM 0 comments
baru je pas abis study evidence..belambak kot nk kne baca..berpinor-pinor butir mata ni..haishh..tu la len kali nak test tu baca awal2..tak pun wat la revision selalu..jgn tunggu time nak test or exam je..ingat tau..tapi masalahnye saya pun tade wat cam ni..hehe..alhamdulillah masih mampu sampai final year..hihi..

my sister called tadi..esok dia ada exam gak..matematik..ohh no!!!!i hate math!fullstop..tak tau la nape susah sangat math ni saya rasa..mujur law tak guna math..tp semalam waktu belajar probate & administration ada gk kena kira2..kira cam ne nak bahagikan harta pusaka..pastu tu drafting ada math jgk..waktu nak kira utk bill..hehe..kena kira betul2..duit masyukk tu..haha!!

20.10.2010..what do u think about that date?nice kan?bertuah la sape2 yg ada kenangan terindah on that date..bkn ape senang nk igt..sweet..hihi..one of my friend, has declared to be someone's special girlfriend on that date..yihaa!!!!!sonoknye..me?extremely happy for her..me myself waited for so long to see her to get involve in some serious relationship..hehe..everybody is happy..sume org cam jerit2 dgn sopan..take note..sopan ok..jgn salah faham di situ..gelak2..ketawa2..that's what we call as excitement =)..wonder juge bile si dear nk cari saya ni..hihi..

ok da nk tdo dh..esk ada test evidence kul 11 pagi..gudluck to all my fellow classmates..i know u all guys must have read a lot and all cases are at fingertips..saya?masih terkial2 mengingat..hehe..berharap agar ingat pun ye jgk..kwn2 and my dearest sister raudah, semoga Allah memudahkan utk kita esk ye..maataufikwannajah =)

yours truly,
dyawithluv

Wednesday, October 20, 2010

Apa Cerita?

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 12:59 AM 0 comments
hari ni hari yg panjang..masih ianya 24 jam..bangun pagi siap2 nak gi clas. siap pkai tudung dpt msg lak class cancel..adehh..lipstick da pkai..perfume da sembur..pastu cam rajin belek2 nota cket..kul 230 petang test CPC..kul 12 tgh ari gi mkn..kul 2 gi test..menunduk-nunduk jawab test macam bleh jawab sgt..adehh..hape ntah yg ak jwb ak pn xtau..bt ms ni tak belek lagi nota utk check btl ke tak..takut..i don't think i'm doing well for this semester..tu la asik main jek..sape suh??

kul 8 mlm td ada class lg..probate & administration..luv this class..hihi..1 jam je sampai kul 9..pastu kuar minum ngn chepah,tia,ida, jeton,amar n iwan..lame rs tak duk lepak2 cm tu..haha!!itu nak kate kami bizi..yeay!!akhirnye..haha!!

ada berita gembira..bestnye..nak jgk cm tu..hehe..doa itu sgt touching..spt ape yg saya selalu harapkan utk dia..walau pun saya tak tau sape die..di mane dia..ape yang dia buat..tapi saya selalu berdoa agar dia dilindungi Allah, di permudah segala urusannya..doa buat kekasih =)..

inikah sindrom lepas test??hehe..ntah la xde jawapan..mungkin~~~~

yours truly,
dyawithluv

Monday, October 18, 2010

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 12:04 PM 0 comments
salam olls..
sejukkkkkk!!!!!!hihi..
pagi tadi bangun2 je rasa sejuk sangat..pastu cam berkabus2 gitu kat luar..air sejukkk giler..ok bleh bayangkan betapa sejuknye?hihi..

skang da bulan 10..patutnye kat terengganu ni da masuk musim winter a.k.a tengkujuh..bak kate timb menteri kpt dulu, datuk idris harun, terengganu ni cm london akhir2 tahun..hihi..ok bukan winter la saya je yang hiperbola..musim hujan la dengan kata mudah..buat anda yang tak tau, ble tiba musim tengkujuh ni hujan non-stop..kejap lebat kejap slow..kejap gelap kejap terang..whoaa...bleh bayangkan?sangat best untuk tido..cara pemakanan juga berubah ye..anda akan suka makan2 sup..tom yam..hihi..nasi+sup@tomyam+telur dadar=sedapnye..baik sekarang saya lapo..


rasa sejuk x tgk ni?cm tu la perasaan saya kat sini..

class kul 8 td telah saya attend dgn jayanye..mujur class start kul 830 pagi..sempat la juga berfikir nak gi ke tanak..hihi..akhirnya saya pegi..walaupun saya malas..pengakuan jujur ikhlas dari hati..

berita baik utk hari ni class petang ni tade..huhu!!dalam cuaca yang sangat menenangkan ini bukankah tido dengan nyenyaknya akan berlaku?huhu!!i luv it..errkkkkk...esok test cpc!!!!!tak baca lagi nih..ok2 nati saya baca..kot nati xleh jwb..nyesal..

gonna stop la dulu..see ya =)

yours truly,
dyawithluv

Saturday, October 16, 2010

Budi Bahasa Amalan Kita

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 6:53 PM 0 comments
hai..
how are u today?hope everything is fine..me?ok..

setau korang malaysia ni negara timur kan?orang timur terkenal dengan budaya sompam samtun kn?hehe..maksud saya sopan santun..sorry klu sy yang tak sopan di situ..

tapi rasanya skang ni sume tu hanya mitos kot..orang malaysia da tak sesopan yang digambarkan..da banyak kali da terkena atas batang hidung sendiri..kat jalanraya, kat pasar raya, kat hospital..sume da kena da..sakit hati kan?

few month ago saya diserang sakit telinga untuk kedua kalinya..sakitnya Tuhan je yang tau..first kena masa abis form 5 dulu..sakit cam hape..takleh digambarkan dengan kata2..boleh tak bayangkan?takleh tido..takleh wat ape..mampu nangis je..dan tangisan tu bukan sama sekali tangisan manja merengek..sebaliknye tangisan kesakitan terlampau..sebab tak tahan sangat saya pun ajak kawan saya gi hospital..actually kitaorg cari klinik swasta sebab memikirkan kalau hospital kerajaan mesti ada je tak kena nanti..tapi malangnye tade satu pun klinik 24 jam..sume klinik da tutup dan saya rasa cam nak menggelupur dalam keta..finally kitaorg gi jgk HSNZ..

tade la ramai sangat orang tapi ada la orang..tunggu agak lame pastu dipanggil masuk..a female doctor tgh tunggu..try to give a her smile tapi langsung die tak pandang saya..ok fine..then she starts to ask me a lot of question..tapi yang buat panas ati tu nada suara cam nak marah..siap tinggi2 suara lagi..satu soalan paling bodoh sekali ialah, "sakit macam nak beranak ke?"hah?!it is wise to ask me that kind of question when she knows that i'm not a married woman?tu baru doktor 1..

doktor 2: again female doctor..muka tak puas hati giler ngn saya..greeting die ape tau?"awk dtg time cam ni saya boleh halau awk tau?"me?terkejut tahap cipan..cipan pun tade terkejut cam tu..kurang ajar plak die ni..then pas check my ears die marah plak sebab infection da teruk tapi lambat gi hospital..seriously i'm confused..cam tu cara layan patient?bagus la sangat kan..

tapi male doctors tak cam tu plak..i was treated by 3 doctors mlm tu..sebelum referred pd 2nd female doc ada doktor laki yang check the seriousness of my ears problem..die cool je..tak marah pun..senyum2 lagi..da la jatuhkan alat yg check telinga tu kt saya..tapi sebab dia sangat baik saya ok je..tak marah pun..nak katenye, bukan tak boleh wat baik kan?nak ngn taknak je..

the other male doctor yang saya jumpe selepas seminggu tak sembuh2 pun ok..sangat lembut tutur kata..psikologinye saya rasa cam tak sakit sangat waktu jumpe dia..siap die cakap lagi "doktor bagi ubat, makan ye..insyaAllah kita ikhtiar la..don't worry"..hah hambik!!kan best cam tu..

dulu saya selalu rasa bengang bile orang cakap orang terengganu ni teruk kat jalan..tapi bile saya besar dan da drive sendiri baru la rasa cam betul gak tu..yang suke menyodoknye, yang suke masuk simpang tak bagi signalnye..adehh..tu la sedara2 kite..sabo je la..

tu tak termasuk lagi aweks2 yang keja kat kedai2..kfc ke mcd ke..hock kee seng ke..asik wat muke je kalau nampak kiter..padahal kalau tade customer tak dapat gaji tau..

tak salah pun kalau berbudi bahasa..cakap elok2..aman dunia..tade gaduh2 tak puas ati..tak yah nak cakap cam diri bagus sangat..kite tak tau dengan sapa kita deal..hari ni dia datang minta tolong kita..esok lusa entah2 kita plak yang nak kena minta tolong dia..so bersopan santunlah..jaga tutur kata..orang tak sakit ati..dosa pun tak banyak kan..aman dunia..insyaAllah..

yours truly,
dyawithluv

Friday, October 15, 2010

cinta tiga suku??

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 9:59 PM 4 comments
hai..wat pe ye sume org?merehatkan diri di malam minggu?oh itu sangat menarik dan menenagkan..hihi..

since few weeks ago saya duk mencari novel yang tajuknye "cinta tiga suku"..mesti ramai yang da baca novel tu sebab saya da cari kat kedai buku kt k.terengganu dan k.berang ni..tapi tade pun..adik yang jual buku tu cakap da abis da..see??betapa menarik buku tu sampai saya tak sempat nak beli..

actually sebelum adik saya suh belikan buku tu saya da jupe buku tu kt popular tapi waktu tu tade la nak beli sebab rasa cam tade masa nak baca2 novel (bajet bizi)..haha!!siap bermonolog lagi ckp "tade tajuk lain ke nak bagi"..hehe..sorry writer..xsengaja..hihi..tapi lepas tau sal cite tu keinginan menbuak2 kot nak novel tu..sanggaup kuar pas abis class utk cari buku tu..kt kedai buku area gong badak tade..sanggup kuar malam tu cari kat k.trg plak..pun tade..kecewa tau..

balik kampung sanggup singgah dulu kat kdai buku..tade jgk!!!!nak ckp ape lagi??"alaf 21 tolong publish balik novel cinta tiga suku..saya tak sempat baca lagi.."hihi..tapi ada orang dengan baik atinye telah offer utk beli buku tu klu die jupe..oh mekasih fendi..hihi..awk mmg adik yg baik..hihi..tapi klu xjupe pn xpe..hihi..


yours truly,
dyawithluv

National Conference of Child Law

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 1:51 AM 0 comments
remember nccl?ni gambo2 di hari kejadian..















yours truly,
dyawithluv

Thursday, October 14, 2010

Tanpa..

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 8:26 PM 0 comments
salam u olls..
how is everybody?
boleh tak bayangkan seminggu tanpa internet??saya melaluinya dengan sabar..huhu..unisza oh unisza..sampai ati tau wat kami pelajar2 yang innocent ni cam tu..xleh nak online fb..xleh nak cari bahan2 wat assignment..xde line wi-fi baru sedar diri nak wt assignment..ms ada fb-ing 24 jam..padan muke sape?sendiri jawab la..haha!!

skang ni cm bese la..i'm home!!hehe..abah menyambut kepulangan saya dengan berkata "lamenye tak tengok anak abah"..sape tak terharu memang tade perasaan kasih sayang la..saya sayang abah saya =)..walau ape pun yang terjadi saya bersyukur kerana dihargai..terima kasih..

td ms on the way balik umah saya terperangkap dalam kesesakan lalulintas..cam tak caye kan?say duk kuala berang je pun..bayangkan la dr k.trg nak blik k.berang..bkn mcm dr gombak nak balik bkt jalil eh..jalan kampung je..xpenah jammed..tadi rupe2nye ada eksiden..innalillahhiwainnailahirajiun..kesian org tu..rsnye die naik motor sbb ms sy lalu tu ada sebijik motor kat situ..tp motor tu tegak je..ke motor polis yg tgh jaga kat situ?entah la..tapi body victim tu kt tgh jalan la..tutup ngn kain putih..kat kain tu ada byk darah..oo mujur saya bukan jenis mabuk darah (mungkin sy ptt amik medic dlu kn instead of law..hihi)..pastu ada polis2 berdiri kat keliling dia..takut gk rs..smg Allah merahmati rohnya kalau die Islam la..tp rsnye Islam sbb kat kg kitaorg ni tak ramai non-muslim..

ermm tu je la..len kali plak..nati cite byk2 len kali xtau nak tulis pe plak..till next time..lotsalove =)..

yours truly,
dyawithluv

Saturday, October 9, 2010

perlu kekuatan itu...

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 10:02 AM 0 comments

ari ni saya telah memulakan ari saya dengan tidak bagus sekali..saya benci pergaduhan..tp ari ni gagal untuk mengelak..kesabaran yang saya pertahankan runtuh..saya rindukan ibu saya..saya mahu semangatnya..saya mahu kekuatannya..saya tahu dia menghadapi semua ini seorangan dulu..oh saya rindukan ibu saya..saya masih harap dia disisi saya seperti dulu2..
betapa saya harap saya hanya bermimpi dia tiada..saya rindu..rindu untuk bercerita dengannya tentang sekolah, tentang kawan2, tentang orang yang saya suka..tentang betapa susah saya belajar, tentang kejayaan, tentang kehidupan..saya masih mahu menangis diribanya di kala saya sedih..

mengapa ibu dan bapa juga menjadi sebahagian dalam ujian untuk kita?bukankah mereka
tempat untuk kita mengadu?pernah seorang abang berkata pada saya ketika saya mengadu masalah padanya "mak ayah kan ada..cakap la kat diorang kalau ada problem"..sejak itu saya sedar seolah2 tak ada orang lain boleh dengar masalah kita dengan ikhlas melainkan ibu bapa kita..tapi kini ibu tiada lagi dan bapa tidak patut dibebani dengan kesedihan saya..dia tidak akan faham..dia terlalu keras..kisah hidupnya mengajar dia untuk terlalu tegas..saya rindu ibu saya..hanya dia yang boleh menenangkan saya waktu saya kesedihan keterlaluan..orang lain tak sama..saya perlukan kekuatan..bimbang saya tak mampu lagi untuk terus bertahan..bimbang tak punya keteguhan lagi untuk terus mengabaikan perasaan sendiri..takut gagal dalam mengawal emosi..takut jika saya gagal untuk terus menyembunyikan kesedihan dan
kekecewaan di sebalik senyum..

hidup tak pernah lepas dari dugaan..dari sekecil2 benda hingga ke yang sebesar2nya boleh jadi ujian..ada orang hidupnya sentiasa dilingkungi ujian..lepas satu2..tapi untuk menenangkan hati sendiri fikirlah bahawa semua orang ada masalah..masalah kita bukan masalah satu dunia..tapi ada orang masalah sikit mengadu..ada orang tade tempat mengadu..sudahnye?simpan kesedihan sendiri..bermonolog menyedapkan hati sendiri..ada orang dengan mudah melampiaskan kemarahan untuk memuaskan hati sendiri..beruntungkan mereka?lepas marah..hati lega..kadang2 mahu jadi seperti mereka tapi kita tak boleh jadi orang lain..manusia berbeza..pembawakan juga berbeza..kita adalah kita dan mereka adalah mereka..




saya rindu ibu saya =(

yours truly,
dyawithluv

Sabah Lagi..

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 2:21 AM 0 comments

salam everybody..
hope u guys are all fine and in His blessings..

remember about sabah research trip?i had a great moment back then..manage to make a tour around 3/4 of sabah and settle my research for final year project..all we need to do now is to start our writing on that research..

kota kinabalu-membakut-tamparuli-kinabalu park-kundasang-ranau-sipitang..cool x?haha!!this is what we call as part of journey of life..hihi..


kundasang..tgh baiki2 jalan la plak..tp bukit bukau kt belakang tu serius cantik..


bunga n sayur kt kundasang


my 24th birthday celebration..kt hotel tau..jgn jeles..haha!!


cantikkan resort ni?huhu..


ok la..at the moment yg ni je la dulu..lambat beno nak upload gmbo ni..mata da ngantuk..hihi..good night everybody..sweet dream..zZzzzzzzZZzzzZz...................

yours truly,
dyawithluv

Thursday, October 7, 2010

Lama Tak Jumpa..

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 9:42 PM 0 comments
assalamualaikum wbt..
lamenye xupdet..bukan xmau tapi capaian internet tidak memuaskan so tak dpt la nk mengupdetkan blog ni..kalau kate blog ni cam sebuah bilik ada gak ni bilik ni bersawang cam bilik lama kena tinggal..owh tidak kesian blog saya..jadi creepy cam umah misteri..haha!!

hari ni baru rasa cam pelajar setelah hampir sebulan tak belajar..busy kan saya?hehe..seminggu sebelum raya da balik umah..seminggu lepas raya gi sabah..seminggu kat sabah..balik campus banyak class cancel sebab satu fakulti busy dengan NCCL 2010..khamis lepas gi institut sosial malaysia sbb Fuha buat collaboration dgn ISM utk organize event ni..3 hari fakulti tutup..semua org dari Dekan sampai kerani gi sana..seramai 13 org pelajar juga telah dgn rela hati menjadi ahli jom kalut@ AJK..termasuklah saya ye..tapi kitaorg tak kalut pun..pape hal relax jek..haha!!

ari isnin balik unisza..ari selasa class sir amin tade..mksdnye 2 class cancel..itu suda bgs..(betapa rajinnye)..class sir bell ada tp disebabkan kepenatan saya telah dengan innocentnye absent..hihi..pastu tengah ari balik umah..pagi rabu gi hostel balik..kamis g class cam bese dan saya rasa seolah2 semester baru bermula..hihi..bleh tak cam tu?sungguh tak sopan ok..orang da nak xm saya masih tak berapa nak sedar lagi..adehh..parok2..

sekarang saya di duduk di hadapan laptop saya mengupdet blog..kali ni tade gmbo sbb gmbo nccl tak amik lagi dgn pihak2 berkenaan..till next time..c ya =)..take care everybody..

yours truly,
dyawithluv
 

Secrets of Life Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez