Sunday, December 25, 2011

Just Married: Ziera & Sir Amin

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 7:22 PM 3 comments
Assalamualaikum..

Sekarang ni da akhir tahun.Sekolah tengah cuti lagi. Ramai orang kahwin.Saya pun suka pergi orang kahwin ni.Tahukah anda kenduri kahwin pun salah satu tempat yang sesuai untuk cari pasangan?Haha!Sumpah tak tipu!Pernah terbaca pasal ni dalam majalah Remaja edisi berapa da tak ingat.Hihi!

Anyway, kawan saya merangkap classmate saya da yang nama Siti Nurul Aziera da kahwin.Tak sangka saya beberapa bulan je lepas habis belajar dia akan jadi suri hati Sir Amin.Kalau anda pernah baca entry2 saya yang lama2 masa saya belajar lagi mesti perasan saya ada sebut nama Sir Amin.He is our lecturer.

Paling best, dapat jumpa budak2 class dulu dan ramai jugak junior2 LLB datang.Best sangat rasa sebab macam 'FUHA' sangat.FUHA is Fakulti Undang-undang dan Hubungan Antarabangsa.Betul la kata orang bila da habis belajar ni kan rindu sangat dengan zaman belajar dulu.Untuk adik2 yang tengah belajar tu, dengar la cakap akak ni. Hargailah masa belajar ni dengan sebaik-baiknya. Nanti da habis belajar, tahu la macam mana.

All my 3 BFF pun datang!Yeay!!!!

Tapi dia orang da balik da. Kakdya miss you all so much!Sedih tau masa hantar dia orang balik naik bus. Harap nanti kita boleh jumpa dan beraktiviti lagi nanti.Kakdya tak sabar untuk waktu itu =)

Thanks Ziera & Sir sebab sangat menghargai kedatangan kami semua. Pengantin layan tetamu dengan sangat baik sampai teringat2 lagi ni yang Ziera lagi sibuk layan kawan2 dari ambil gambar. 






Ziera & Sir Amin, selamat pengantin baru ye. Semoga kalian berbahagia dunia dan akhirat. Have lotsa kids okay!Hihi!



p/s: kamu, nak kahwin jugak!cepat la datang cari saya :(


yours truly,
dyawithluv


Wednesday, December 21, 2011

Apa wanita buat apabila sedih?

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 5:41 PM 0 comments
Assalamualaikum..

Selamat petang?Petang2 cam ni kalau makan jeput pisang dengan air teh o mesti best kan?Dengan cuaca yang sejuk + hujan sekejap2 ni memang haven lah!

 Tapi cuaca macam ni sebenarnya buat rasa sedih la.Serius!Cuaca seolah-olah sangat mempengaruhi perasaan. My sister pun cakap macam tu. Berbeza sangat kalau musim panas tu time2 cam ni memang matahari masih terik la. Tak kuar main badminton kat luar rumah lagi badan da berpeluh la. Mungkin jugak sebab cuaca macam ni la, cerita sedih yang berlatarkan musim sejuk macam betul2 menyayat hati. Contohnya Winter Sonata. Betul tak?Korang rasa tak?Saya rasa.Hihi!

Berbalik pada tajuk kita, apa wanita buat time rasa sedih?Berdasarkan pengalaman, kalau sedih je rasa nak makan.Haha!Sebab tu orang lain sedih makin kurus, saya makin gemuk.Hihi!Ok la kita ambil contoh macam dalam cerita la sebab semua orang tengok cerita kan. Memang common la kalau sedih je makan. Mungkin sebab bila makan banyak2 tu rasa puas hati kot. 
Selain tu tidur pun iye jugak. Perempuan memang nature nya suka duduk dalam bilik. Balik kelas or kerja mesti melepak kat bilik je. Baca majalah or novel, dengar radio, main laptop or tengok cerita Korea.Hihi. Bila time sedih, tergolek kat atas katil sambil menangis or mengingat kisah2 lampau. Nostalgik ok!

Kalau tengok cerita omputih, selalunya bila sedih dia orang akan mencari hiburan. Dekat bar minum2.Tapi kita kan orang Islam so tak boleh la nak ikut cara tu. Kalau jumpa kawan2 minum2 kat tempat yang halal tu okay la. Ingat, jangan sebab sedih kita langgar semua hukum halal haram eh.

Lepas tu, you all perasan tak kalau tengok cerita Korea, kalau sedih je perempuan akan potong rambut. Agaknya kecewa sangat sampai dah tak sayang rambut tu lagi.Selalunya perempuan memang suka rambut panjang, tapi ada jugak yang tak suka. Lebih selesa rambut pendek sebab senang nak jaga dan lebih kemas. Mungkin potong rambut tu simbolik untuk memulakan sesuau yang baru.

Yang paling best sekali, benda nak buat bila sedih ialah pergi berjalan or melancong.Yuhuu!!Pergi la tempat2 menarik. Tengok dunia yang terbentang luas lagi indah ni. Paling best kalau pergi pantai kan?Banyak pantai2 yang menarik kat Malaysia dan sekitar Asia Tenggara ni. Kalau dapat pergi Bali or Koh Samui macam okay jugak kan?At least dapat menikmati cantiknya pantai tu dan menenangkan jiwa.

In conclusion, ada macam2 benda yang bolah kita buat untuk hilangkan kesedihan. Paling penting our mind set. Think positive. Everything happened for a reason and there is always silver lining behind the clouds.

missing them!


yours truly,
dyawithluv

Wednesday, December 7, 2011

Jom try Etude House!

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 1:59 AM 8 comments
Assalamualaikum..

Selamat pagi Malaysia!Sekarang da pukul 1.17 pagi.Bestnye orang2 yang tengah lena diulit intan mimpi tu.Saya bukan taknak tido, nak!Tapi sebelum tu berblog kejap.Kesian kot tengok blog tak berupdate.Macam selekeh pulak rasa.Hihi!

Perempuan dengan kosmetik serius memang tak leh berpisah.Even kalau perempuan yang paling malas pun mesti ada la pencuci muka kan.Ok da tu cuma lebih baik bersama dengan pencuci muka tu kita sekalikan dengan toner dan moisturizer untuk halang kulit kita ni daripada jadi terlalu kering atau pun menjadi kebun jerawat tumbuh subur.

Bab jerawat ni la yang paling lemah ni. Bila takde tu elok je tapi nati tetibe tumbuh da jadi macam terlebih baja pulak.Adoyai!Nak keluar gi mana2 pun rasa nak tutup tempat ada jerawat tu.Tapi memang tak dapat la.Nak buang dengan jarum macam Dr.Oz ajar tu memang lagi la tak.Seram!So, rela pakai je anti-acne yang Clean&Clear tu.Biar pun proses surut tu lambat, I rela daripada ketakutan guna jarum!

Anyway, korang mesti tengah gila bayang dengan sale sana sini sekarang ni kan?Pergi mana2 mesti nampak perkataan sale kat sana sini kan?Serius la rasa cam nak pengsan nak pergi shopping!Budak2 form 3 pun tahu yang sindrom ni adalah keinginan melebihi keperluan.Memang bahaya.Tapi pape pun, I telah berjaya dapat BB Cream dan loose powder baru menggantikan bedak muka yang da pecah beribu-ribu tu.Kesian betul.Anak sapa ni?


Siap dapat present bagai lagi iaitu satu beg mekap yang kecik warna pink tu dengan box yang warna merah tu.Ni bukan nak show off tau tapi just nak share dengan siapa2 yang nak beli produk Etude House tu, sekarang tengah ada discount 10% so boleh la korang bajet2 kan. 


Ini la bendanya BB Cream dengan loose powder tu.BB Cream ni dengan bedak tu texture dia memang lembut sangat.Kalau pakai rasa ringan je. Tak macam certain BB cream or foundation yang kita pakai kan rasa muka berat semacam. Tambah kalau ke hulu ke hilir pergi kelas ke kan tak de la nampak muka tu bertompok-tompok foundation or cream tu bila muka da berpeluh.

So, kepada adik2 yang belajar lagi tu, akak menyarankan lebih baik guna BB cream sebab ianya lebih ringan.Kalau nak gi dinner pakai foundation ok la.Lagi pun kat Malaysia ni kan panas so kalau tak kena cara pemakaiannya, orang nampak tepung gomak lak nanti pergi kelas.Lagi pun, harganya lebih murah berbanding foundation.Save budget!Hihi!

Lebih baik saya stop dulu sekarang sebab da dekat pukul 2 pagi. Tak de da beauty sleep ni. Sleeping beauty pun tak berapa nak beauty da kalau tido pukul 2 ni.Papai!

Thanks Raudzah Aledruce!Finally dapat jugak benda2 sume ni kan selepas beberapa ketika memendam rasa.Haha!Till next update!

yours truly,
dyawithluv

Monday, December 5, 2011

Apa yang saya buat?

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 4:56 AM 2 comments
Assalamualaikum..  

Gorgeous buat apa pada pukul 3.37 pagi ni tak tido lagi?Serius lame giler rasa bila lama tak update.Nak wat cam mana sekarang ni banyak sangat kekangan bila nak online secara bermaharajalela.Walau pun I ni tak kerja, tapi gaya macam orang kerja tu da ada la.Keluar pagi balik malam.Berebut-rebut dengan orang kerja nak join sama dalam jammed.  


Orang lain keluar pagi balik malam sebab buat duit kan tapi I pergi membuang duit.Da la duit tu duit abah, muka selamba jek kan tapi dalam hati macam rasa tak patut tapi abah tak kisah kan?Hihi!Owh rasa macam jaat giler eh macam ni!Tak perlu la bagi tahu secara spesifik macam mana aku habiskan duit tu sebab apa yang aku buat sama jek dengan korang.Hihi!


ni hari raya aidiladha dekat alamanda.bagus ak makan wafer di hari raya?haha!

Jangan cakap I jakun sebab ni first time makan Tutti Frutti.Kesian tak dia ni?
KLCC lepas jumpa Tia dan Ida dan misi penting
chicken bi  bim bap


Okay itu lah sahaja.Tak sabar nak jumpa Jeton esok!

yours truly,
dyawithluv
 

Secrets of Life Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez