Wednesday, December 7, 2011

Jom try Etude House!

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 1:59 AM
Assalamualaikum..

Selamat pagi Malaysia!Sekarang da pukul 1.17 pagi.Bestnye orang2 yang tengah lena diulit intan mimpi tu.Saya bukan taknak tido, nak!Tapi sebelum tu berblog kejap.Kesian kot tengok blog tak berupdate.Macam selekeh pulak rasa.Hihi!

Perempuan dengan kosmetik serius memang tak leh berpisah.Even kalau perempuan yang paling malas pun mesti ada la pencuci muka kan.Ok da tu cuma lebih baik bersama dengan pencuci muka tu kita sekalikan dengan toner dan moisturizer untuk halang kulit kita ni daripada jadi terlalu kering atau pun menjadi kebun jerawat tumbuh subur.

Bab jerawat ni la yang paling lemah ni. Bila takde tu elok je tapi nati tetibe tumbuh da jadi macam terlebih baja pulak.Adoyai!Nak keluar gi mana2 pun rasa nak tutup tempat ada jerawat tu.Tapi memang tak dapat la.Nak buang dengan jarum macam Dr.Oz ajar tu memang lagi la tak.Seram!So, rela pakai je anti-acne yang Clean&Clear tu.Biar pun proses surut tu lambat, I rela daripada ketakutan guna jarum!

Anyway, korang mesti tengah gila bayang dengan sale sana sini sekarang ni kan?Pergi mana2 mesti nampak perkataan sale kat sana sini kan?Serius la rasa cam nak pengsan nak pergi shopping!Budak2 form 3 pun tahu yang sindrom ni adalah keinginan melebihi keperluan.Memang bahaya.Tapi pape pun, I telah berjaya dapat BB Cream dan loose powder baru menggantikan bedak muka yang da pecah beribu-ribu tu.Kesian betul.Anak sapa ni?


Siap dapat present bagai lagi iaitu satu beg mekap yang kecik warna pink tu dengan box yang warna merah tu.Ni bukan nak show off tau tapi just nak share dengan siapa2 yang nak beli produk Etude House tu, sekarang tengah ada discount 10% so boleh la korang bajet2 kan. 


Ini la bendanya BB Cream dengan loose powder tu.BB Cream ni dengan bedak tu texture dia memang lembut sangat.Kalau pakai rasa ringan je. Tak macam certain BB cream or foundation yang kita pakai kan rasa muka berat semacam. Tambah kalau ke hulu ke hilir pergi kelas ke kan tak de la nampak muka tu bertompok-tompok foundation or cream tu bila muka da berpeluh.

So, kepada adik2 yang belajar lagi tu, akak menyarankan lebih baik guna BB cream sebab ianya lebih ringan.Kalau nak gi dinner pakai foundation ok la.Lagi pun kat Malaysia ni kan panas so kalau tak kena cara pemakaiannya, orang nampak tepung gomak lak nanti pergi kelas.Lagi pun, harganya lebih murah berbanding foundation.Save budget!Hihi!

Lebih baik saya stop dulu sekarang sebab da dekat pukul 2 pagi. Tak de da beauty sleep ni. Sleeping beauty pun tak berapa nak beauty da kalau tido pukul 2 ni.Papai!

Thanks Raudzah Aledruce!Finally dapat jugak benda2 sume ni kan selepas beberapa ketika memendam rasa.Haha!Till next update!

yours truly,
dyawithluv

8 comments:

raudzah aledruce on December 8, 2011 at 2:17 AM said...

wooohooo...do beli ke aku se ke ? =P

gamba di entry bawah..amboi2 ! tutti fruti!!!!!!

fathiahraduwan on December 8, 2011 at 7:15 PM said...

wah! produk~ heheee^^ nk try lh..

Hidayah Deiya Aledruce on December 8, 2011 at 8:02 PM said...

raudah:budget cukup utk ak je..hihi..tp klu mg nk beli skin care punye set pun ada diskaun gak..hihi..

tia:hihi..try la!bleh kite sesame pakai..hihi..

Cik tikah on December 8, 2011 at 8:25 PM said...

mcm mahal je dear =.='

Hidayah Deiya Aledruce on December 20, 2011 at 4:57 PM said...

@cik tikah:mahal sikit la dear tp tak sampai seratus pun 1 produk tu.sebab tu tunggu time diorang wat diskaun baru beli..hihi..

Anonymous said...

beli kat mana tu?

Hidayah Deiya Aledruce on March 24, 2012 at 1:42 AM said...

dkt kedai etude house sunway pyramid..

stopbelievethis.blogspot.com on December 28, 2012 at 2:08 AM said...

how much 1 cream bb etude house teringin nak belila.. hehe :) btw pencuci muka etude house ok tak nak try la berapa harga dia ek? :D

Post a Comment

 

Secrets of Life Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez