Sunday, May 8, 2011

Paper akhir sem akhir

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 12:46 AM
Assalamualaikum..
Lame sangat tak update blog ni sampai rasa sedih pulak tengok post yang last tu lame sangat dah. Hari ni gembira ada sedih ada. Sebelum pape, untuk pengetahuan, hari ni ada la hari terakhir final exam untuk Unisza dan budak2 LLB 8 la yang abis paling lambat sekali.

Kita orang habis exam kul 5.45 petang tadi.Adui mampu exam petang2 hari terakhir?Lambat pulak tu abis. Psiko sangat bila tengok orang lain abis awal. Ada yang abis dah xm 2hb 5.Dosa tau. Kita orang masa tu baru abis 2 paper dan ada lagi 4 paper nak kena exam.Memang sem last ni mencabar mental la.Tapi pape pun bila da balik rumah abis xm ni kita orang da tak yah nak dating lagi sem depan.Insyaallah selamat sumenye dan bulan 7 nati boleh konvo.

Exam kali ni memang menguji kesabaran insan yang berkasih la sebab dah la start exam hari kedua exam week ni.Pastu tiap paper gap 1 hari. Dengan cuti hari pekerja lagi. Minggu pertama exam sempat abis 2 paper je. Minggu kedua exam pulak ada paper yang takde gap iaitu public international law dengan evidence and procedure in shariah court.Tengok?Macam mana tak mencabar keimanan insan berkasih.Banyak pulak tu nak kena baca tapi gembira sikit la time jawab EPSC sebab 3 soalan procedure.Seronok ye menyalin akta. tak tau la macam mana lecturer nak tanda kertas tu. Pape pun bersyukur sebab sume paper pun kire ok la. Takde la puas hati sangat tapi sekurang2nya tak kecewa dan sedih lepas jawab tu.Syukur alhamdulillah.

Hari ni, 5hb 5 2011 hari terakhir  exam paper yang akhir subjek criminal procedure. Agak la susah tu. Cam bese la. Cuma mengharapkan keputusan yang terbaik untuk diri sendiri dengan kawan2 yang lain. Malam ni pulak Sir Anuwar, yang ajar Evidence, buat makan2 kat rumah die.Siyes teruja tengok rumah sir.Lawa sangat.Nanti nak buat rumah macam rumah sir jugak la.Hihi!Mekasih Sir sebab bagi kami makan dan gi rumah sir yang cantik itu.Hihi!

Sekarang ni macam nak hujan lebat je.Siap kilat guruh segala kat luar tu.Angin toksah cakap la.Berdentum dentum bunyi pintu2 rumah yang budak2 ni tak tutup.Berdebo pulak dengor tengah2 malam ni. Ok la nati update lagi. Sekarang nak tengok cerita dulu.Anyway, skang tengah tengok cite Prosecutor Princess.Cite ni da lame tapi baru ada chance nak tengok.Nak jadi prosecutor jugak boleh?Hihi..Tak mampu nak menjawab.Adeh..

Nite all..Hujan dah kat luar..Huhu!Syiok giler eh tido malam ni..Selamat mimpi indah! =)

yours truly,
dyawithluv

0 comments:

Post a Comment

 

Secrets of Life Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez