Sunday, January 30, 2011

Kerana hujan

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 9:45 PM
Bangun tido hari ni je saya disambut dengan hujan rintik yang menyamankan.Tetibe hujan rintik-rintik tu mencurah-curah pulak bagai mencurah air ke daun keladi (kalau cikgu bm baca ni sure marah sebab da salah guna peribahasa). Baju dalam mesin basuh tetap maintain status quo.Basuh semacam walau hujan di luar sana. Bila da siap basuh,takde tempat pulak nak sidai. Tu la dia nasib baju pada musim hujan. Dah berjaya di basuh gagal pula di sidai.Maka terperuk la dalam bakul.Bakal mengundang sesuatu yang tidak diingini je.

Nama lagi hari hujan so takde aktiviti menarik boleh buat.Kita duk je la dalam rumah mengadap apa yang ada.Tv, internet, katil, makanan,etc. Yang paling best?Makanan!Hehe..Time-time hujan ni disamping tido yang jadi juara carta, makan jadi naib juara la. Tapi kalau asik makan tido je confirm la naik lagi berat badan.Cakap pasal berat badan saya dengan bangganya rendah dirinya nak cakap berat badan saya da turun sekilo.Yihaa!!!!!Dari berapa kilo ke berapa kilo saya malu nak cakap.Hehe.Wat malu kompeni je.

Kawan-kawan naik cuti semester nati joging jom!Kalau skipping da boleh turun sekilo, kalau joging mesti kesan lebih memberangsangkan.Ye tak?Hihhi!

Tak sabar rasa nak balik 'u' dan skipping lagi sampai 500x.Berlagak bersemangat tak hengat aku ni. Saje je nak bagi semangat untuk diri sendiri dan kawan-kawan yang saya lihat berkeyakinan sume nak kurus nih.Fighting!!!

Sempena dengan hujan yang turun membawa rahmat ni kan, saya ada satu soalan. Anda suka bau hujan?Hujan ada bau?Entah la.Tapi bila time hujan kan macam ada satu bau kan.Jangan pikir yang busuk-busuk.Pikir yang bau secara semulajadi.Suka tak bau tu?Ke itu adalah bau jalan?Entah jugak.Tapi saya suka hujan.Sebab sejuk.Bila tiba musim exam, alangkah frust rasa bila malam ni hujan, esok pulak ada paper.Ouchh!Terluka tau!Formula time hujan sepatutnya hujan=tarik selimut.Hehe.Boleh tak cam tu?

Malam makin lama makin sejuk ni.Hujan rintik-rintik je padahal. Mata makin rapat biar ni baru pukul 9.30 malam pun. Sebelum tutup kedai entry ni malam ni, kita enjoy moment minggu kedua berkuliah eh.

ahad dalam legal clinic lepas kelas public international law

isnin lepas kelas epsc

selasa depan law lab
rabu hari hitam itu menawan putih itu suci

yours truly,
dyawithluv


4 comments:

Syahidah Mohammad on January 31, 2011 at 2:43 AM said...

Kdya,mcm mne kdya bley tulis words ade dash (-) tu?hehe

Hidayah Deiya Aledruce on January 31, 2011 at 1:38 PM said...

hehe..kakdya tukar setting die da.ida g kat setting pastu gi kt select post editor tu.amik yg updated editor.nati die tukar sendiri.slmt mencuba!hehe..

Syahidah Mohammad on January 31, 2011 at 7:19 PM said...

yeah!!!!dh tuko...maceh kdya maceh!!!smuge dtg la blek smgt nk mnaip pasni...hihi

Hidayah Deiya Aledruce on February 1, 2011 at 3:35 PM said...

tahniah ida da berjaya!fighting!kiki!

Post a Comment

 

Secrets of Life Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez