Thursday, May 20, 2010

Kerana DIA....

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 12:57 AM
tetibe terasa cam syahdu plak nak wat post kali ni..terima kasih la diucapkan kpd ajahsyed alyahya ye..tetibe je mlm ni mengenang persahabatan kite berlima ea..tp pape pun sangat menyentuh..jadi sbb tu sy nak post entry ni sebagai balasan la..

dlu ms mula2 start msk degree law (llb) saya xramai kawan..yg ada dan kenal pun just kwn2 ms diploma dlu..tu pn pas sorang2 kuar udm g msk universiti lain..tak rapat sangat plak tu dengan classmate yang br..xtau lagi cm mane perangai sorang2..da la tu class sama2 pun xbanyak sebab ms tu amik subjek senior and ada subjek dapat exemption sbb da amik ms dip dlu..

pastu ms sem 1 rapat dengan dip law yg lain..geng2 fety..ahli2nya adalah seperti ain, ekin n lumi..geng2 ni mmg klako giler..byk sgt kenangan bersama..sahabat dunia dan akhirat ye..



ni la diorang..ekin, lumi,ain n fety..

msk sem 3 dpt duk asrama baru a.k.a apartment..huhu!!best giler..tp sblm pindah umah tu duk hostel lame Hamzah..yewwww....Tuhan je yg tau betapa xpandai nak manage diri sendiri ms tu..sbbnye satu;duk bilik ramai2 tu xkisah sgt tp bilik tu ground floor..orang lalu-lalang kan..so kalau nak salin baju pun rs cm ada orang nampak je..haha..gelabah xhengat..tp baik beringat kan..klu tersebar kat internet xke malu sekampung??haa..duanya plak nak g bilik mandi kne lalu pintu utama..pintu utama tu kan paham2 je la..mesti la keterbukaan terserlah kan..so terasa malu..hihi..tu yg salu g clas lmbt..lmbt bersiap..haha..ntah pape..xde motip langsung..

bila da pindah apartmet duk ngn che pah, ida , jeton n tia..mula2 cam segan2 (segan ngn diorg??)..haha..ye la segan la sbb ms tu xrapat sgt lagi..tp bile da lame2 kenal hati budi masing2..terasa sayang..hehe..lame2 da jd satu geng..pegi mane2 mest sesama..kalau tade sorang mest rasa xbest..kalau tade sorang mest rasa tanak g..tp lame2 sume orang pun mula ada komitmen masing2 jugak..tp kite masih lagi tetap berlima..banyak benda harungi sama2..contohnye??harung air banjir sama2 time nk g xm..tragis x??haha..da hujan lebat..air plak banyak..mmg menyayat hati..sob2..

masa berlalu..ikatan makin kuat kan..kita kongsi cerita gembira dan sedih sama2..kalau sorang geng tau mest orang lain jgk akan tau..xleh simpan rahsie eh??haha..tade la..kita org byk diskusi..dari isu dunia, artis, masalah negara sume kite amik pot..haha..seronoknye..


ida, me, jeton, tia and che pah..




start dari sem depan, kite ada 2 sem je lagi untuk kite spend sama2..lepas abis blaja kite akan haluan hidup masing2..smg kita xputus kawan..akan selalu bersama..dan mengecapi kebahagiaan dan kejayaan sama2..

kerana Dia kita bertemu..kerana Dia kita bersahabat..dan kerana Dia ini adalah takdir yang terindah..

rasa cam nak wat ucapan la..berharap setiap detik indah yang kita lalui tidak akan pernah berlalu...........


yours truly,
dyawithluv

4 comments:

Izzati Redzuan on May 21, 2010 at 9:28 AM said...

wah tharunye sy...hehe
smoga psahabatan kita kekal buat slama2nya;)

Hidayah Deiya Aledruce on May 21, 2010 at 12:42 PM said...

hehe..insyaallah =)

ITS START WITH.... on June 17, 2010 at 8:38 PM said...

amboi2.. kak dya, mane name aku?? :-)

Hidayah Deiya Aledruce on July 2, 2010 at 1:21 AM said...

hehe..nati next time ak letok name mg lok ea..=)

Post a Comment

 

Secrets of Life Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez