Saturday, October 29, 2011

Piala Malaysia: Terengganu -1 Negeri Sembilan-2

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 11:20 PM
Assalamualaikum..

Warning:Ini entry beremosi!

Hai peeps!Miss u so much!Tak nak greet banyak2 sebab nati hilang idea nak update pasal bola Terengganu vs Negeri Sembilan.Seriously sedih gila tahap dewa.Ingat dah nak menang dah tetibe boleh pulak S  Kunalan tu sumbat 1 gol.Takpe boleh lagi nak lead ni tetibe Hairuddin Omar, orang TERENGGANU kot sumbat gol!!!!!!!!

Seriously  dia buat rasa sakit hati.Dulu dia pernah jadi my  hero masa Terengganu menang Piala Malaysia tahun 2001. Form 3 masa tu.Sanggup pergi masa sume players Terengganu datang Kuala Berang bawak piala tu.Sebenarnya just nak tengok Hairuddin Omar je.Of course la masa tu tak pandai lagi bab2 teknik2 main bola ke ape dan hanya tahu asal player hensem je suka.Tapi sekarang tak lagi. Muka tak hensem pun suka gak.Contoh tak payah la bagi sebab nanti orang cakap tak sedar diri pulak kutuk orang.
Seriously sedih sebab  rasa kesian sangat dekat players Terengganu.They play well sebenarnya walau pun kurang serangan mendebarkan masa awal2 tu. Cam slow je tapi bila Ashaari Samsudin buat gol, dia orang da start kawal bola dengan baik dan attack.Towards the end tu seriously dia orang nampak sangat penat. Maybe sebab awal2 tu da banyak guna tenaga nak pertahankan satu gol tu. 

Tapi Negeri Sembilan pulak, bila da dapat satu gol, dia orang betul2 attack untuk score.Especially HAI-O kan?!Korang perasan tak?Dia nampak sangat nak buat gol.Nak balas dendam kat Terengganu kot.Dulu tak berapa kisah sangat bila dengar orang cakap macam tu.Tapi sejak lawan T-Team masa semi final, rasa macam terpaksa mengakui hakikat tu. Serius sedih. He used to be my hero and now he ruined everything! Professional la tapi sebab dia menjalankan tugas dia betul2.

Maaf la malam ni entry emo sebab bese la perempuan!
To Terengganu, actually all of you have done a good job.Trust me. Just not our luck. Please don't give up dan keep up the good work. This season is actually among our best season.You guys already bring FA Cup to Teranung and being second for Malaysia Cup is not bad.

To Negeri Sembilan, congratulations.Hard work paid and surely people of N9  'tido mata pejam rapat malam ni'!Bangun tido esok mesti rasa cam best je..

yours truly,
dyawithluv


0 comments:

Post a Comment

 

Secrets of Life Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez