Monday, July 4, 2011

Creamy Pasta

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 10:22 PM
Saya bukan expert dalam masak.Nak masak singgang pun kakak saya kena supervise lagi.Nak cakapnye itu feveret saya!Tapi!Tapi..hihi..hari ni saya nak share resipi creamy pasta. First time makan creamy pasta dekat Secret Recipe. Sekarang, nak makan kat sana da tak boleh sebab hari tu kan ada isu pasal SR ni. Lepas tu, tengok We Got Married Yongseo couple, Seohyun SNSD pulak masak creamy pasta untuk member2 CN Blue.Teringin nak makan lagi.Cari kat internet apa bahan2 yang perlu.Serius, senang je. Yang penting bahan2 biar cukup.Jom kite main masak2 kawan2!

Bahan2:

  • butter  4 sudu (kalau takde, minyak pun boleh)
  • bawang merah 1 biji
  • ayam cincang
  • garam
  • thicken cream
  • susu putih
  • parmesan cheese
  • origano
  • pasta
Cara2:
  • panaskan minyak
  • masukkan bawang yang dicincang. Goreng sampai bawang masak.
  • masukkan ayam cincang. Goreng sampai ayam masak.
  • masukkan garam secukup rasa.
  • masukkan thicken cream. kacau bagi ayam dengan cream sebati.
  • msukkan susu putih.Kacau bagi ayam, thicken cream dan susu bercampur dengan elok.
  • masukkan parmesan cheese. Kacau bagi sume bahan sebati dengan elok.
  • boleh tabur origano untuk ada rasa cam rempah2 sikit.(boleh jugak kalau nak letak black pepper).
creamy pasta from first timer

 yours truly,
dyawithluv

2 comments:

WaiRai- on July 5, 2011 at 4:52 PM said...

pasta sepinggan cheese lebih

Hidayah Deiya Aledruce on July 7, 2011 at 11:16 AM said...

sedak main order..haha!

Post a Comment

 

Secrets of Life Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez