Monday, June 20, 2011

Kuala Terengganu perlu lebih banyak parking

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 9:16 PM
Assalamualaikum..

Mesti orang lain kat Trg ni berdepan masalah sama kan?Asal gi tengah2 bandar KT time hari keje, mesti susah giler nak dapat parking. Memang tak dinafikan bandar KT tengah membangun sekarang ni.Sana sini bangunan baru naik meninggi. Tapi satu la masalah kalau nak gi mane2 tempat yang betul2 terletak kat tengah bandar tu, memang kena 2 or 3 kali gak pusing2. 

Sekarang ni pulak, jalan kat tengah bandar tu banyak yang da jadi one way so kena pikir betul2 jalan mane yang nak kena lalu sebab kalau tak, habis la minyak jalan2 buang masa dalam bandar tu.You all tau parking bertingkat yang dekat KT ni?Ala yang canggih manggih macam Transformers tu la. Mula2 macam tak paham mana parking bertingkat ni berfungsi tapi kawan saya kata, ayah die cakap, parking ni guna sistem takal. Bile je keta baru parking, keta yang da parking sebelum tu akan berubah kedudukan die. Setakat ni saya tak try lagi sebab tadi masa nak try tu nampak ramai orang tengah tunggu.Lagi pun resit parking tak kuar masa baru masuk kawasan parking tu, untuk mengelak dari masalah, saya cari parking lain.

Sudahnye saya parking kat  kawasan letak kereta tepi traffic light Batas Baru.Then, jalan kaki je gi Astro. Sib baik tak jauh sangat tapi penat memusing bandar cari parking semata2 nak gi Astro.

Mungkinkah satu hari nati kita kena masuk pusat bandar naik beskal?

yours truly,
dyawithluv  

9 comments:

syrupmasin on June 20, 2011 at 9:16 PM said...

haha..naek bus lahh :P

Hidayah Deiya Aledruce on June 20, 2011 at 9:25 PM said...

hihi..bus penuh cm ne..

Izzati Redzuan on June 20, 2011 at 10:59 PM said...

xyah kata kt tganu k.dya,kt phg pn kekurgn parking...dorg ingt org yg guna kete 10,20 je kot kt dunia ni...huhu...kdai bnyk parking xckup pn gne gak...

Hidayah Deiya Aledruce on June 20, 2011 at 11:09 PM said...

tu la ton..sm la ngn kt sni..nk kuar berjln tu kne siap pikir dh mane nk parking pastu kne kuar awl cket la sbb klu tak mmg ssh la..

AyieOthman on June 22, 2011 at 3:31 AM said...

Kena buat Monorel ni .. haha

LATEST ENTRY : Kali Ini Nak Cerita Personal sikit

"ourlife..." on June 22, 2011 at 6:18 PM said...

dan banyakkan Mall.... :)

Hidayah Deiya Aledruce on June 22, 2011 at 8:49 PM said...

ayieothman:haa tu best gk..jimatkn masa ats jln..hihi..
ourlife:best2!asik2 mydin mall ngn giant je!

KinosKoko on June 24, 2011 at 8:13 PM said...

nek beskal la..exercise skali..pastu jimat duit nak beli minyak...hehe

Hidayah Deiya Aledruce on June 26, 2011 at 10:30 PM said...

kinoskoko:hihi..aah..pencemaran udara pn xde kn..

Post a Comment

 

Secrets of Life Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez