Wednesday, September 8, 2010

berhati2 di jalan raya

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 9:30 PM

pernah tak korang tengok accident yang berlaku depan mata?takutkan?sepanjang 24 tahun hidup ni ada la sekali penah tgk motor ngn keta berlanggar depan mata tapi masa tu tade pape berlaku..penunggang motor tu jatuh tapi tade kecederaan parah just luka kecil..
tadi saya gi amik abang..on the way pegi tu mmg byk la keta kat jalan..jem la..sakit kaki asik tekan clutch tau..pastu sampai kat satu tempat tu sume keta tak gerak..rupenye ada accident.. baru kejap berlaku so jammed tak panjang la..sempat plak tu saya nampak orang tu tergolek tepi jalan..byk motor yang benti tepi jalan sebab tolong org tu..owhh takut2..satu bleh puji org malaysia ni sangat prihatin kalau bab2 macam ni..bagus la tapi jangan la tengok accident tu sampai keta tak bergerak plak..takut nati accident lain plak jadi kat belakang..bahaya2..

tadi tengok berita kat tv, kebanyakkan kes accident yg berlaku ni sebab kes langgar belakang..memang betul pun kan sebab ye la kalau jammed tu kan keta gerak sikit2..pastu nati brek mengejut..kalau sempat alhamdulillah tapi kalau yang tak sempat tu..kang da tercium belakang keta depan..pun bahaya2..

so adalah penting untuk kita mengambil langkah berjaga2..bawak keta tu dengan berhemah..tapi kalau benda da nak jadi ape bleh wat kan..yg penting kita berhati2.. benda yang no 1 kena wat sebelum gerak tu baca la doa..senang sangat doa nye..


kepada semua yang nak balik kampung tu drive dengan berhati2..semoga selamat sampai ke destinasi..

yours truly,
dyawithluv

0 comments:

Post a Comment

 

Secrets of Life Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez