Thursday, April 14, 2011

Pejam celik pejam celik 4 tahun part 1

Posted by Hidayah Deiya Aledruce at 10:19 PM
Semalam 13/4/2011 ada la hari terakhir berkelas-kelasan. Kelas yang terakhir untuk semester akhir ni tamat lebih kurang pukul 9.30 malam.Kelas tu ialah kelas Evidence. Lecturer yang ajar name Sir Anwar Ismail (eja betul2 sebab kalau salah markah assignment tak dapat full marks..hehe).

Sedih pulak rasa. Dulu bukan main tak sabo lagi nak abiskan sisa2 waktu yang ada untuk sem ni. Tapi bila waktu tu betul2 sampai rasa macam tak nak stop kat situ je. Tetibe time tu la jugak teringat sume kenangan2 yang pernah kita orang cipta sama2. Serius rasa cam sayu giler.

Rasa macam ingat lagi macam mana dulu masa mula2 daftar untuk LLB ni masa tahun 2007. Time daftar kat DABS tu xde pun orang lain sebab time tu da pukul 3 lebih. Maklum la budak diploma kan dulu.So berlagak cket sebab cam konon da bese. Orientasi cam bese la.Membajet je ahli2 jom kalut.Menyampah dengan orientasi. Tapi sebenarnya bile ingat2 balik rasa cam lawak giler.Jalan bertiga2.Chicken dance la.Hape la.Pendek kata orientasi tak pernah best.

First day masuk kelas LLB, siyes cakap aku cuak.Banyak muka yang aku baru jumpe.Geng2 diploma kawan dengan geng2 diploma je.First2 rasa macam asing sangat tapi percaya lah lepas kenal sume orang dalam masa 4 tahun ni, aku sayang sangat korang sume. .Sekali lagi diulang sayang sangat korang sume!Waktu sem 1 tak banyak sangat class sama dengan classmate lain sebab dapat banyak transfer credit. Masa ni rasa janggal lagi nak bermesra. Benarlah tak kenal maka tak cinta.Dah kenal sangat2 cinta.Hihi.Masa ni rapat giler dengan geng2 junior dip law sebab duduk dekat.Sayang korang jugak!

Masuk je sem 3, dapat geng baru!Hehe.Geng yang kekal sampai sekarang.Kemana2 pun mesti bersama. Semoga Allah kekalkan persahabatan kita sampai bila2.Mekasih sebab time kakdya seadanya =).Banyak sangat kenangan yang da kita cipta sesame. Sume benda buat sesame. Mekasih sebab selalu jadi penyokong yang setia dan sokongan yang tak berbelah bahagi tu hanya Allah yang dapat membalasnya.Sekarang, geng ni da berkembang. Tengok la nanti ye.Hihi.

Kalau dulu, bila teringatkan lama lagi nak kena belajar sampai tahun 2011 ni rasa macam lama sangat.Macam2 boleh jadi dalam masa 4 tahun. Yang single boleh kawin, yang takde anak boleh dapat anak. Tapi nampaknya sepanjang 4 tahun ni, hidup aku bese2 je. Kalau graf tu xde la graf tu naik mencanak2. Alhamdulillah sume pun ok. Result exam pun sedang2 elok aje.Tak la cemerlang sangat tapi tak la corot beno.Hihi.Maklum la usaha tangga kejayaan. Usaha sikit dapat sikit usaha banyak dapat banyak.

Sekadar untuk ingat balik kenangan2 sepanjang 4 tahun ni, mari kita tengok balik apa yang da kita buat eh.Yang pasti sumenya legal dan takde yang illegal.
last day orientasi sem 1
photoshoot class llb 1
court sem 1
baktisiswa rumah anak yatim sem 1
family day sem 1
ajk debat piala dekan fuha
organizing law academic week
baktisiswa rumah anak yatim lagi
baktisiswa rumah anak yatim jugak
malam final debat piala dekan FUHA
first annual dinner llb 2
posing sebelum gi kelas legal skills & research methodology sir idzfar masa sem 2
Haha!kelako tak dulu2?Ni sume gambo2 masa sem 1 dan 2.Gambo sem2 lain menyusul nanti.

yours truly,
dyawithluv






4 comments:

~SARA~.::. on April 15, 2011 at 12:10 AM said...

k.dya eja salah tu name sir.. anuwar bin ismail.. mesti kumpulan k.dya yg dapat markah xpenuh.. hehe..

Hidayah Deiya Aledruce on April 15, 2011 at 12:35 AM said...

hah?yeke?haha!rugi2..haha!

faiznaimi on April 15, 2011 at 11:10 AM said...

Ala dieya, teringatnye zaman bljr degree kat UDM bila tgk gambar atas skali masa orentasi tu... huhu.... wlpn beberapa bulan je bsama U all, rasa dekat sgt di hati, even tak smpat mngenali lbh lama..........

Hidayah Deiya Aledruce on April 15, 2011 at 7:43 PM said...

tu la kan naimi sekejap sgt kt cni ms tu..tp xpe bdk2 ni ingat je naimi penah satu class ngn kitaorg..hihi..best kan ms tu..xsangka sume tu jadi 4 tahun lepas..

Post a Comment

 

Secrets of Life Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez